Alles over chiptuning voor uw auto

Wij beginnen altijd met de vraag: waarom wilt u uw voertuig tunen? Op basis van uw wensen en onze kennis maken wij een plan en geven we u een eerlijke & realistische prognose!

Hoewel chiptuning zeer complex is voor diegene die dit uitvoert, is de achterliggende techniek eenvoudig uit te leggen. Op deze pagina leest u alles over de verschillende tuning mogelijkheden waarvoor u terecht kunt bij M2 TUNING. In de basis werkt tuning als volgt: Elke auto heeft een computer voor de aansturing van o.a. de motor. Met ‘chiptuning’ wordt de basis software van deze computer uitgelezen. Vervolgens wordt de basis software geoptimaliseerd. De optimalisatie is gebaseerd op jarenlange ervaring en is speciaal toegespitst op uw type voertuig, transmissie, motor-versie, et cetera. Vervolgens wordt de geoptimaliseerde basissoftware teruggeschreven naar de computer van uw auto.

Twee manieren van chiptunen, hoe zit dat?

Er zijn ‘101-manieren’ van tuning en chiptuning. Bij M2 TUNING leveren
we alleen die oplossingen die het beste van drie werelden bieden:

  • Prestaties – meer PK’s onder uw rechtervoet
  • Brandstofverbruik – rij meer kilometers op een litertje brandstof
  • Veiligheid – uw voertuig mag niet leiden onder de chiptuning

Aanvraag chiptuning
Interesse in chiptuning voor uw voertuig?
Wij informeren u persoonlijk & kosteloos!
Bel ons of stuur een bericht
Telefoon 0226 381 772

Aanvraag

Stage 1

Met ‘Stage 1 chiptuning’ wordt het aanpassen de motorsoftware bedoeld. Hiermee vergroten we het vermogen van de motor: meer PK’s dan uw voertuig standaard mee kreeg van de fabrikant!

Stage 1 chiptuning is een veilige en betrouwbare manier van chiptuning en wordt altijd als maatwerk uitgevoerd voor uw auto: geen voertuig is hetzelfde, wij weten welke grenzen we veilig kunnen opzoeken voor de beste prestaties zonder de levensduur & veiligheid van uw voertuig in gevaar te brengen.

Eco-tuning

Stage 1 chiptuning maakt uw auto niet alleen sneller, maar meestal ook zuiniger. Om nog voordeliger te rijgen kunnen wij het verbruik van uw voertuig verder optimaliseren met onze Eco-tuning. Eco-tuning is bijzonder gunstig voor uw portemonnee dan daarom zeer aantrekkelijk voor bedrijven & echte ‘kilometervreters’. Ook bij Eco-tuning staat de levensduur & veiligheid van uw voertuig centraal en respecteren we alle milieunormen.

154926
154920
154922
154924